در این لیست ما به معرفی ماهیانی می پردازیم که نسبت به شرایط محیطی و تغییرات پارامتر های آب، در مقایسه با دیگر ماهیان آب شور مقاوم تر هستند. پیش از خرید با مطالعه این مقاله می توانید از انتخاب خود اطمینان یابید.
باسلت ها (Basslets)
به دلیل مقاومت در برابر انگل های پوستی (protozoan disease) عفونت های باکتریایی و تطابق سریع با محیط و کیفیت آب، انتخابی مناسب برای افراد تازه کار هستند. این ماهیان به اکواریومی با تعداد زیادی سنگ و صخره همراه با مناطقی آرام (عدم وجود جریان شدید) برای استراحت نیاز دارند. ایجاد نقاط تاریک در آکواریوم یا با نور کمتر از حالت عادی به کیفیت زندگی این گونه بسیار کمک می کند. رژیم غذایی آن ها باید سرشار از گوشت، میگو و ویتامین باشد.
– باس گچی (CHALK BASS)
معمولا در مناطقی که ریف وجود دارد زندگی می کنند و همین ویژگی باعث ایده آل شدن آن ها برای اکواریوم های ریف شده است. به طور کلی در برابر گونه های دیگر پرخاشگر نیستند (مخصوصا در حالتی که همزمان با یکدیگر به آکواریوم معرفی شده باشند) با این حال باید در نظر داشت که انواع بزرگ آن ها گاهی به میگو های کوچک حمله می کنند. فرآیند رشد در آن ها به شدت کند است و به ندرت بزرگتر از 7-8 سانتی متر می شوند.
– رویال گراما (royal gramma)
زادگاه آن ها آب های عمیق کارائیب است، در برابر گونه های هم سایز خود صلح جو هستند اما نسبت به هم گونه خود رفتاری پرخاشگرانه نشان می دهند و بهتر است که به صورت تنها نگهداری شوند. این گونه معمولا در رنگ های بنفش تا زرد دیده می شود.
بلنی ها (Blennies)
اکثر وقت خود را در کف تانک می گذرانند . بعضی خود را در لایه کف آکواریوم، صدف های خالی یا حفره های سنگ ها مخفی می کنند. برای نگهداری از آن ها باید مکان های مناسبی برای نشستن و همچنین مخفی شدن آن ها فراهم شود. این گونه در اکثر اوقات رفتاری غیر پرخاشگرانه دارند، اما نسبت به بلنی های دیگر، دارت فیش ها و گوبی ها جبهه می گیرند. توانایی پرش های بلندی را دارند و حتما باید روی تانک آن ها از محافظ استفاده شود. برای آکواریوم های ریف مناسب هستند اما در سیستم های کوچک ممکن است باعث صدمه دیدن بعضی پلیپ ها شوند.
– میداس (Midas Blenny)
بلنی های میداس نیاز به رژیم غذایی حاوی گوشت، سخت پوستان تکه تکه شده و میگو غنی شده با ویتامین دارند.
– ماهی بلنی بای کالر (Bicolor blenny)
کاردینال ها (Cardinal fish)
بسیار مناسب برای آکواریوم های تازه تاسیس هستند. حداقل نیاز آن ها یک آکواریوم 120 لیتری همراه یا یک سنگ یا صخره دارای حفره است. شناگر های کندی هستند و بهتر است به صورت تکی یا جفت در اکواریوم های کوچک نگهداری شوند. در گروه های بزرگتر گاهی رفتار های تهاجمی بین آن ها دیده می شود. رژیم غذایی آن ها باید حاوی میگو، غذا دریایی تکه تکه شده، کرم های خونی و … باشد.
دلقک ماهی ها (Clownfish)
در این خانواده، از گونه های مناسب برای نگهداری می توان به دلقک ماهی اسلاریس سیاه (Black oscellaris) و اسلاریس نارنجی اشاره داشت. گونه های بسیاری از دلقک ماهی ها وجود دارد اما باید توجه داشت که همه آن ها برای افراد تازه کار مناسب نیستند. به عنوان یک قانون کلی می توان گفت که آن ها ترجیح می دهند که به صورت تکی یا جفت باشند، جفت ها بهتر است همزمان با یکدیگر و در جوانی به آکواریوم معرفی شوند، همچنین تفاوت در سایز آن ها به کنار آمدن بهتر این ماهیان با یکدیگر کمک می کند. بسیار نسبت به قلمرو خود حساس هستند به همین دلیل پیشنهاد نمی شود که بیشتر از یک جفت از آن هارا در تانک های کوچک نگهداری کنید. دلقک ماهی ها در طبیعت برای محافظت از خود به شقایق ها پناه می برند. در اکواریوم های خانگی در صورتی که شقایقی به عنوان میزبان پیدا نکنند (توجه کنید که شقایق هم گونه مناسبی برای افراد تازه کار نمی باشد) به دیگر ریف ها پناه می برند.
– دلقک ماهی اسلاریس نارنجی (ocellaris Clownfish)
این گونه دارای رنگ نارنجی همراه با سه خط سفید، صلح طلب و سازگار با ریف می باشند. با این که نسبت به قلمرو خود حساس هستند در اکثر اوقات تا فاصله زیادی از محدوده خود دیگر ماهیان را تعقیب نمی کنند و به مرور دیگر اعضای تانک یاد می گیرند که از آن قسمت دوری کنند.
– دلقک ماهی اسلاریس سیاه (black ocellaris)
در هنگام تولد و تا مدتی پس از آن ممکن است مانند گونه نارنجی به نظر بیایند اما به مرور زمان رنگ نارنجی تیره و سیاه تر می شود. بسیار مقاوم و مناسب برای تانک های ریف هستند.
در قسمت دوم مقاله به معرفی بعضی دیگر از گونههایی که برای افراد بدون تجربه در زمینه آب شور مناسب هستند، میپردازیم.